Alles over sport

Blogs

« missen | Hoofdmenu | Liefde voor de fiets »

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f0f569e200d834c88d7453ef

Hieronder vindt u links naar weblogs die verwijzen naar Sportman van het jaar:

Reacties

Cheap Coach Shoes

In de arena van het menselijke leven vallen de eer en de beloningen aan zij die hun goede kwaliteiten in action.

Cheap Air Jordan

Expericence is not what happens to a man; it is what a man does with what happens to him.

Air Jordan

There are two tragedies in life. One is desperation, Another is stroke.

Cheap True Religion Jeans

Zelfs een kleine man, wanneer hij wil werken wanneer de stroom is een soort onoverwinnelijk.

Cheap TR Jeans For Sale

Geluk ligt niet in het loutere bezit van geld, het ligt in de vreugde van prestatie, in de sensatie van een creatieve inspanning.

jef

Beste coach Paul

ik heb hier ook mijn bedenken over, maar ja iedereen weet dat het gewoon in de media over de show gaat en dat besef jij ook wel meer dan wie ook anders, en echte toppers w eten ook dat dit niet nodig is maar wel mooi meegenomen is.
Een bouwvakker wordt ook niet beloond omdat hij beter werkt dan wie dan ook?
Ik weet 1 ding, doe je sport graag, leef ervoor en presteer wat je uit jezelf kan halen en zie dat je een goed team rond je hebt!.

en beste coach, graag had ik hier wel een antwoord op gehad, indien dit mogelijk zou zijn voor jou. Ik weet dat dit niet iets is wat je op overschot hebt.

greets

rudi

Beste Paul,

We leven in een samenleving waarbij de media voor een groot deel bepaalt welke sporten onze aandacht krijgen of opgedrongen worden.
De populaire sporten, zoals voetbal, wielrennen, tennis en zelfs een kleine sport als veldrijden komen dagelijks/wekelijks op de buis.
Dit komt de atleten ten goede, die vorstelijk worden betaald en ook via de kijkcijfers of oplages vloeit dit terug naar de mediamagnaten.

Men zal dus geen topper uit de categorie van vb krachtbal, rugby, badminton of skeeleren bij de genomineerden vinden.

Nochtans is het best mogelijk dat deze dit ook verdienen, maar hun sport wordt niet belicht in de media.

Wat betreft triathlon mag men niet klagen wat aandacht betreft, maar enkel voor een deelsegment van de sport, nl Iron Man.
Deze duursporters krijgen verdiende aandacht, hiervoor kunnen wij Luc Van Lierde en later Rutger Beke bedanken.
Echter mogen we ook niet stilstaan dat van de 'starters' aan de IronMan er slechts een 20tal kanshebbers zijn, dus moeten we dit segment relativeren.
De olympische afstand, is veel mondialer, hierbij trachten duizenden 'topsporters' via Europacups en wereldbekers zich te selecteren voor de olympische spelen.
Hier is de persaandacht geringer, met reden, het is voor de Belgische atleten verduiveld moeilijk om zich te selecteren, laat staan te strijden voor een olympische medaille.

Wat marc Herremans betreft, hij heeft tijdens zijn sportcarriere, jammer genoeg als mindervalide atleet ruim de pers gehaald.
Dus in principe mag je niet mopperen, andere atleten, die o.a. hoog scoorden tijdens de paralympics kunnen niet op zoveel aandacht rekenen.
Nu nog scoort hij hoog bij de reclameboys,
Ik zou dus niet zoveel belang hechten aan het lijstje van 30.
Tevens vind ik het verduiveld moeilijk om prestaties te vergelijken tussen valide en mindervalide sporters.
Ik waag me dus niet aan een lijstje.

tribo

Misschien hebben ze Marc wel op het oog voor een lifetime award? Of is dat in een andere verkiezing dat ze die carrière prijzen uitdelen (ik houd de verkiezingen ook niet meer uit elkaar). Voor een atleet die aangekondigd heeft te stoppen is het misschien wel logisch om hem voor te dragen voor die titel. Langs de andere kant kan je natuurlijk ook niet om Stefan Everts heen als je het over zo'n prijs hebt.

Michel Vermeulen

Zoals al vele malen is gebeurd, slaat coach Paul ook deze keer spijkers met koppen.

Voor wat Marc dit jaar op de Ironman heeft gepresteerd(en trouwens ook op de vorige edities), daar doe ik mijn pet voor af in combinatie met een welgemende knieval. Ik heb ook zijn boek van kaft to kaft gelezen, en ik zou durven zeggen dat de prestatie die hij heeft moeten leveren om terug tot op dit topniveau te geraken, kan beschouwd worden als een prestatie waar geen Ironman kan aan tippen.

Het feit dat hij niet genomieneerd is in het lijstje van sportvedetten, is dan ook zeer jammer en beschamend voor de opstellers in kwestie.

Marc Herremens heeft met zijn prestaties volgens mij bereikt wat hij moest bereiken. Namelijk de wereld laten zien dat met wilskracht, doorzettingsvermogen en een positieve ingesteldheid alles mogelijk is.
Voor mij is die kerel een bron van inspiratie. In mijn ogen en waarschijnlijk ook in die van vele anderen, overstijgen de prestaties van Marc dergelijke clichematige lijstjes, ook al verdient hij die erkenning.

Maarten

Dat mindervalide sporters hetzelfde of misschien wel meer respect verdienen als valide sporters, daar ben ik het volledig mee eens. Dat hun prestaties niet altijd door iedereen naar waarde geschat worden is inderdaad betreurenswaardig. Zeker indien dit misprijzen gebeurd door beroepsjournalisten, waarvan men toch zou mogen veronderstellen dat ze enige kennis van zaken hebben.
Ik vind het echter wel kenmerkend dat het pas na het ontbreken van de kandidatuur van de ook door het grote publiek bekende Marc Herremans is, dat je dit probleem aan de kaak durft te stellen. In het verleden zijn er al een lange reeks andere mindervalide topsporters in ons land geweest die wereld- en zelfs Olympische titels aan elkaar regen. Hun prestaties kregen zelfs nog niet een fractie van de (overigens terechte) aandacht die Herremans met zijn Iron Man-overwinning wél kreeg.
Denk echter niet dat het louter de mindervalide sporters zijn die soms gediscrimineerd worden door de media. Dat Wilfried Peeters vorige week de marathon van New York wist uit te lopen in een kleine vier uur, werd in elk dagblad van uitgebreide commentaar voorzien. Voor een ex-profsporter is dit nochtans een doogewone tot zelfs behoorlijk makke prestatie. Dat ene Filip Vanhaecke in diezelfde wedstrijd als eerste 45-plusser over de meet kwam in een schitterende 2u28 werd vaak zelfs niet eens vermeld. Het is maar een simpel voorbeeld van hoe in dit land (en ook elders, laten we wel wezen) met prestaties wordt omgesprongen. Sommige worden overdreven fel bejubeld, te veel andere helaas miskend...

Jimmy

Beste Paul, u weet net zo goed als iedere andere nuchtere mens dat al die jaarlijkse titels en verkiezingen voornamelijk een middel zijn om de krant te vullen of alweer een live-show te kunnen brengen in de eindejaarsperiode. Ik denk dat een wereldtitel of een overwinning in een bepaalde wedstrijd op zich al een mooie bekroning voor de atleet zelf is ... daar meet hij zich immers met zijn soortgenoten en zijn categorie. En inderdaad, verschillende sporten zijn moeilijk te vergelijken. Ik vrees dat dit soort zinloze verkiezingen nu eenmaal een noodzakelijk kwaad is inherent aan de commerciële consumptiemaatschappij waar we vandaag in leven en het lijkt me al even zinloos om daar nog commentaar op te geven ... maar we doen het nu toch ... goei weblog trouwens!

Katja

Ik vraag me ook wel af hoe zo'n lijst precies wordt opgesteld =/

Sammy

Zo'n verkiezing is op zich al redelijk zinloos, want hoe kan je prestaties in totaal verschillende sporten met elkaar vergelijken? Zo'n lijst is dus verre van objectie, maar volledig willekeurig opgesteld. Hoe verklaar je anders dat voetballers die zelfs geen europees topniveau halen wel op de lijst staan?

Johan Cremery

Beste Paul en vele lezers van deze schitterende blog, WAT GAAN/KUNNEN we hieraan DOEN. Het is voor mij althans wraakroepend (ik heb zelf hetzelfde letsel als Marc) dit te moeten vaststellen. Mocht iemand ideeën hebben om alsnog deze kemel van de heren journalisten recht te zetten zou ik deze graag kennen.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

 
Mail ons | Over ons
© 2005, Sport.be nv | HR Hasselt 108990 | Schoebroekstraat 8 | 3583 Paal | tel: 011/450.360 | fax: 011/459.910